El proper dijous 11 d’abril les entitats que formen part de l’Associació empresarial d’Economia Social Dincat (AEES DINCAT), com Fupar, així com les famílies i les persones l’integren, estan convocades a participar en una mobilització unitària a Barcelona per exigir millores en el finançament tant dels Centres Especials de Treball (CETs) com dels mòduls dels serveis assistencials. Aquesta mobilització respon a la voluntat majoritària per part dels associats i associades, aprovada en l’Assemblea realitzada el passat 13 de març, per denunciar que aquesta manca de finançament públic amenaça l’actual model d’inserció laboral de les persones amb discapacitat amb especials dificultats i la seva atenció al llarg dels 365 dies de l’any.

La mobilització prevista per aquest dijous forma part de les diferents mobilitzacions i actes reivindicatius que Fupar, conjuntament amb altres entitats del sector, ja van iniciar el passat mes de gener, i que porten repetint des de llavors amb els lemes “10 anys oblidats”, “10 anys congelats” i “Salvem els CETs”. D’altra banda, Fupar va intervenir en el Ple Municipal de l’Ajuntament de Terrassa del gener per fer públiques les seves reivindicacions amb la voluntat de fer extensiva a la ciutadania la greu situació que viu el sector de la discapacitat intel·lectual i la urgència de trobar solucions definitives que la reverteixin. A nivell intern, s’han realitzat diferents sessions informatives per explicar la situació a les persones vinculades als diferents serveis de l’entitat.

Des d’AEES Dincat, es preveu una participació de milers de persones provinents de diferents entitats d’arreu de Catalunya. L’itinerari de la mobilització començarà a les 11h a la Delegació del govern central, seguirà cap al Departament d’Economia i finalitzarà a la Direcció General d’Economia Social sobre les 13.30h aproximadament. Els punts principals de la reivindicació, als quals Fupar s’ha adherit, són els següents:

  • Exigir millores en el finançament dels Centres Especials de Treball (CETs) i dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat amb especials dificultats.
  • Denunciar que, si es continua així, entre el 2019 i el 2020, desapareixeran com a mínim 1.589 llocs de treball de les persones amb discapacitat amb especials dificultats d’arreu de Catalunya (a mig termini, aquesta xifra pujaria fins a 10.000 llocs de treball que estaran en greu risc).
  • Denunciar que la precarització del finançament públic està arribant al límit i que començarà a afectar a la qualitat en l’atenció a les persones i les condicions laborals dels professionals.

Mobilització