El dimecres 9 de gener Fupar va inaugurar l’activitat “Conviure en un món de diferències” conjuntament amb el Casal Municipal de la Gent Gran Anna Murià i l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa. La proposta didàctica està adreçada a l’alumnat de cicle mitjà i superior d’escoles de primària i té per objectiu que els nens i nenes aprenguin a conviure en un món de diversitat. El projecte és intergeneracional i promou valors com el respecte, la tolerància o l’acceptació a través del lideratge actiu de sis persones grans dinamitzadores del Casal Municipal Anna Murià i vuit persones membres del Centre Ocupacional de Fupar.
A partir d’una exposició amb murals de Joan Turu, l’activitat aporta una visió positiva vers l’envelliment i les capacitats diverses, visibilitza la diversitat existent a la societat, ja sigui d’origen, religiosa, persones grans, infantesa, orientació sexual o gènere, i reforça els missatges que apareixen a les il·lustracions amb lemes com, per exemple, “Si ens deixem d’etiquetar, ens deixarem ser” o “Allò essencial és invisible als ulls”.
L’activitat: una oportunitat de créixer en valors
Deu il·lustracions de gran format posen el focus en la diferència i en la convivència en un món on totes les persones “som igual de diferents i igual d’importants”, explica Anna Sanglas, coordinadora d’activitats a FUPAR. L’activitat neix del treball en xarxa i de la voluntat de crear una societat millor, més tolerant amb la diversitat, i de crear vincles entre persones de diferents edats i procedències.
“Es tracta d’un projecte que aconsegueix crear sinergies reals entre les persones amb discapacitat intel·lectual i la gent gran, i on cada persona adquireix un rol concret que la resta de persones participants accepten i valoren”, continua Sanglas.
Un dels trets diferenciadors de la iniciativa és que està creada a través del treball en equip i la col·laboració de diferents serveis i entitats de la ciutat. En aquest sentit, l’espai on es realitza l’activitat –el Claustre del Convent de Sant Francesc de Terrassa- és un espai cedit per l’Associació Alba de Terrassa amb el suport de Museu Terrassa i les il·lustracions que serveixen com a base de l’activitat són fruit de la creació artística de Joan Turu.
Visita de la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones
El dimecres 5 de febrer, l’activitat va rebre la visita de la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Terrassa, Eva Candela, qui va posar en valor “els lligams que es generen entre persones amb discapacitat intel·lectual, l’alumnat de primària i la gent gran a través d’aquesta proposta didàctica”.
L’activitat, inscrita a la Guia d’Activitats i Serveis Educatius de l’Ajuntament de Terrassa, s’ofereix dos cops al mes a escoles de Terrassa i es calcula que fins al juny hi passin un total de 200 alumnes. Per la seva banda, l’exposició es pot visitar de manera lliure de dilluns a dijous, de 9 a 13 h i de 16 a 19 h, i divendres, de 9 a 13 h.
Leave A Comment