Més de dos-cents nens i nenes d’escoles de Terrassa, amb edats compreses entre els 8 i 12 anys, han dibuixat banderes abstractes amb elements basats en la tolerància, la diversitat i la pau, i han pensat frases que simbolitzen la societat on voldrien viure.
Lemes com “tots som iguals” o “les diferències ens fan ser nosaltres” acompanyen la recent inaugurada exposició “Conviure en un món de diferències”. Es tracta d’una mostra formada per il·lustracions que són fruit del treball conjunt entre nens i nenes, persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran, i que convida a reflexionar sobre com construir un món més divers, tolerant i inclusiu.
“És un projecte articulat entre diverses entitats de la ciutat, que fomenta la inclusió a la societat i promou una educació basada en valors”, explica Anna Sanglas, pedagoga i coordinadora de projectes de Fupar. “A través de l’empoderament i el lideratge actiu, fem visibles les capacitats de la gent gran i de les persones amb discapacitat, i són ells qui finalment transmeten valors als infants”, continua.
Les il·lustracions sorgeixen de l’activitat “Conviure en un món de diferències”, impulsada al gener de l’any passat per Fupar, el Casal Municipal de Gent Gran Anna Murià i l’Oficina de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Terrassa, una proposta educativa que promou valors com el respecte, la tolerància o l’acceptació, i que aporta una visió positiva envers l’envelliment i les capacitats diverses.
Durant l’acte d’inauguració, que va tenir lloc ahir al Casal de Gent Gran de ca n’Anglada, el Subdirector General d’Equipaments Cívics i Activitats de la Generalitat, Francesc Molina, va apel·lar a la necessitat de normalitzar la diversitat per construir “una societat millor, basada en el respecte i la convivència” i va posar en valor la implicació activa de l’alumnat i de les persones joves en aquesta activitat.
Per la seva banda, la regidora de Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mónica Polo, va agrair que la ciutat compti amb iniciatives com aquesta i va valorar l’activitat com “una pràctica molt positiva, on persones de més de 65 anys i persones amb discapacitat intel·lectual contribueixen a transmetre valors als infants del respecte a la diversitat a la nostra ciutat”.
Després de la bona acollida de la primera edició, que va tenir lloc al Claustre del Convent de Sant Francesc -espai cedit per l’Associació Alba i Museu Terrassa-, es preveu engegar una nova edició al gener del 2020 amb una previsió de participació de prop de 300 alumnes d’escoles de Terrassa.
Quan i on es podrà visitar l’exposició?
- Casal de Gent Gran Ca n’Anglada, del 7 al 28 d’octubre (C/ Sant Tomàs, 2).
- Casal Cívic Terrassa Centre, del 28 d’octubre al 18 de novembre (C/ Wagner, 2).
- Casal Cívic Terrassa Ca n’Aurell, del 18 de novembre al 9 de desembre (C/ Nicolau Talló, 191).
- Casal de Gent Gran Sant Pere Nord, del 27 de gener al 17 de febrer (Rbla. de Francesc Macià, 257).
- Claustre del Convent de Sant Francesc, del 17 de febrer al 10 de juny.
- Casal de Gent Gran Anna Murià, 10 juny al 26 de juny (Carrer de Sant Ildefons, 8).
Leave A Comment