Les activitats tenen com a objectiu promoure experiències inclusives i compartides entre alumnes i membres de l’entitat des d’una vessant pedagògica
En la seva aposta per una educació integradora, inclusiva i oberta a tothom, la Fundació President Amat Roumens – Fupar ha organitzat durant el 2017 un seguit de tallers destinats a nens i nenes d’escoles de Terrassa i rodalies amb la finalitat de compartir diferents experiències amb membres de l’entitat.
Fupar fa balanç positiu amb una participació de 32 centres d’escola bressol, d’educació infantil, primària i secundària, que han assistit a les activitats de “La màgia del tió”, “El tastet de primavera” i “Com es treballa a la Fupar?”. Enguany, 60 persones amb diversitat funcional intel·lectual han participat activament en el lideratge de les diferents activitats, organitzades dins el marc de l’acord de col·laboració entre la Fundació Fupar i BBVA.
Experiències compartides
Els tres tallers formen part del programa d’activitats que organitza el Centre Ocupacional de Fupar amb la voluntat de projectar-se a la ciutat i de compartir de manera propera i càlida les capacitats de les persones amb diversitat funcional intel·lectual. “Els tallers són una via per interrelacionar-se, crear nous lligams i reforçar les habilitats socials de les persones participants, però sobretot és una eina educativa”, explica Marta Puig, directora tècnica del Centre Ocupacional.
Amb aquesta proposta didàctica, l’entitat obre les seves portes als ciutadans més petits i aposta per una educació que generi un retorn social i que treballi en xarxa per un futur social compartit. “Els alumnes aprenen a viure valorant les capacitats diverses de totes les persones i alhora configuren la base d’una societat més inclusiva i tolerant amb la diversitat”, afegeix Anna Sanglas, pedagoga a l’àrea psicosocial de Fupar. Les activitats es plantegen amb una metodologia que educa des de la igualtat, la inclusió i l’equitat de tots els participants, tant de les persones amb diversitat funcional intel·lectual com dels nens i nenes de les escoles.
Sobre els tallers
“La màgia del tió” consisteix en la vivència del Nadal des d’una perspectiva pedagògica. Els nens i nenes assisteixen a l’escenificació d’un conte nadalenc, enguany La Soca de Nadal, i participen en l’elaboració artesanal del seu propi tió, que posteriorment s’enduran.
“Tastet de primavera” és una activitat liderada per deu persones del Centre Ocupacional i consisteix en un recorregut pel Centre de Jardineria de Fupar, on els nens i nenes tenen l’oportunitat de tocar, olorar i fins i tot tastar diferents plantes exposades. Al final de la visita, els alumnes gaudeixen d’una escenificació d’un conte relacionat amb la primavera.
“Com es treballa a Fupar?” té com a objectiu mostrar el funcionament del Centre Especial de Treball i del Centre Ocupacional i fer partícips als alumnes de les tasques que l’entitat duu a terme. En aquest cas, els alumnes van poder veure de prop i participar en el procés d’elaboració d’algunes de les tasques habituals dels treballadors com són els acabats de paper artesanal, l’àrea de l’hort i la de manipulats del Centre Ocupacional.
Leave A Comment